Verjaardagskaarten

Verjaardagskaarten

Iedereen heeft ze wel eens gekregen. Iedereen is ook eens per jaar jarig. Dan hebben we het natuurlijk over verjaardagskaarten. Het geven van verjaardagskaarten doe je dan ook logischerwijs als iemand jarig is. Dit kan van iedereen zijn, je neefje, je oma of je vrienden. Het krijgen van die kaarten is daarom ook leuk om zowel te geven als te krijgen. Verjaardag Kaarten zijn wel anders dan wenskaarten. Maar wat is nou het verschil? Want het is anders, maar toch lijkt het op elkaar. Wenskaarten is vooral iets wat vroeger erg veel werd gebruikt. Dit komt omdat je toen nog geen telefoon had. Een wenskaart werd vooral gestuurd als iemand jarig was of had zijn diploma gehaald. Met een wenskaart geef je aan dat je aan diegene denkt. Een wenskaart is dus heel erg lief om te sturen. Vroeger hadden mensen nog geen telefoon.

Hierdoor werd dus vaak een wenskaart gebruikt. Nu tegenwoordig de telefoon er is. Worden wenskaarten veel minder verstuurd. Veel ouderen mensen die kunnen dit nog wel gebruiken. Dit komt omdat ze of geen telefoon hebben of dit leuker vinden. Het is natuurlijk iedereens eigen keuze om een kaart te sturen. Ook kost een wenskaart wel wat meer moeite dan een berichtje met de telefoon. Tegenwoordig als je iemand wilt feliciteren met iets dan bel je diegene. Dit komt vaak nog persoonlijker over dan een wenskaart. Alleen dit hadden ze vroeger natuurlijk allemaal niet. Daarom was toen de wenskaart heel erg in. Een wenskaart hoeft niet altijd met de post te komen natuurlijk.

Het zelf laten personaliseren

Hieruit kan je van uitgaan dat een wenskaart ook goed is. Echter zit er toch een groot verschil in en dat is dat op een verjaardagskaartje echt gericht is op je verjaardag en niet van iets anders. Ook kan je kaarten tegenwoordig personaliseren met behulp van internet.

MEER TE WETEN KOMEN

Digitale kaarten

Zelf maken